De HPO Insight is uniek

Sinds december 2007 hebben HPO Experts en onderzoekers wereldwijd in opdracht van honderden profit, non-profit en overheidsorganisaties de HPO Insight™ zelf toegepast. Deze schat aan data en ervaringen stellen wij nu beschikbaar voor iedereen die praktisch wil verbeteren. Dat doen we door het HPO Insight™ verbeterinstrument, waarin wetenschap en praktijkervaring samen komen, voor iedereen beschikbaar te maken. Lees hier de voordelen van de HPO Insight™:

1. Meting op 35 onderscheidende kenmerken met betrekking tot excellent presteren

Voor het High Performance Organisatie (HPO) onderzoek werden in een periode van vijf jaar meer dan 290 internationale onderzoeken, die in de laatste 30 jaar op het gebied van excellent presteren verschenen, bestudeerd. De meest voorkomende kenmerken van excellent presteren zijn daarna in een wereldwijd onderzoek bij meer dan 1.450 profit, non-profit en overheidsorganisaties getest om de belangrijkste thema’s te kunnen onderscheiden. Dit heeft geresulteerd in 35 kenmerken, samengevat in vijf factoren, die organisaties focus geven op blijvend excellent presteren.

2. Wereldwijde wetenschappelijk gevalideerde vragenlijst

Het HPO-onderzoek staat onder leiding van dr. André A. de Waal MBA, Academisch Directeur van het HPO Center en veelgevraagd gastspreker aan universiteiten. Hij is de auteur van meer dan 300 artikelen en 28 boeken. André de Waal wordt gezien als invloedrijk managementdenker en is een wereldwijd gerenommeerd expert op het gebied van prestatiemanagement. Het onderzoek is tevens gevalideerd door Cranfield University (UK).

“Het HPO-raamwerk is gebaseerd op degelijk onderzoek. Dit zorgt ervoor dat het raamwerk het eerste is wat managers ook echt op een duurzame manier kan helpen.”
Henk W. Broeders – Corporate Vice President Capgemini

3. HPO Insight™ is kosteloos en flexibel uit te breiden tot een MTO

U kunt naast de vragen over de 35 kenmerken van excellent presteren zelf kosteloos het onderzoek uitbreiden tot een MTO. De HPO Insight™ kunt u aanvullen met extra vragen over medewerkerstevreden (MTO). Deze vragen kunt u gebruiken om een verbinding te leggen met oudere MTO onderzoeken. Dit geeft u niet alleen een holistische blik op heel uw organisatie maar kan ook in zoemen op de medewerkerscomponent: twee vliegen in één klap!

4. Vergelijk (benchmark) uw sterke- en aandachtpunten met sectorgenoten

De scores op de 35 kenmerken worden geanalyseerd en vergeleken met de uitgebreide database van het HPO Center. In deze database zijn meer dan 50.000 respondenten opgenomen die het mogelijk maken uw organisatie te benchmarken t.o.v. uw sectorgenoten.

5. De rapportage met acties en focus om te verbeteren

In de rapportage worden niet alleen de cijfers weergegeven op alle kenmerken, maar ook ontvangt u adviezen en ideeën om de belangrijkste aandachtspunten op te pakken. Het geeft u concreet richting en focus om tot betere prestaties te komen. Tevens ontvangt u kennis en inzicht in de uitgebreide studie naar excellent presterende organisaties. En kijkt u hoe u op basis van de aanwezige kwaliteiten verder kunt verbeteren. Onderdelen uit de rapportage kunt u indien gewenst eenvoudig kopiëren naar een eigen prestatie, e-mail, et cetera.

“We pakken alles aan, we zijn heel enthousiast. Het probleem daarbij is alleen dat we die projecten onvoldoende goed afmaken. De HPO resultaten geven ons focus!”
Rob Speksnijder – directeur Zorg LIMOR

6. In twee talen beschikbaar

De respondenten kunnen de online vragenlijst m.b.t. de 35 HPO-kenmerken beantwoorden in het Engels of Nederlands. Ook kunt u kiezen in welke taal u de rapportage wilt downloaden. Extra talen zijn in overleg toe te voegen. Neem contact met ons op wanneer u interesse heeft in een aanvullende taal (info@hpoinsight.com).

7. Duizenden tevreden gebruikers in meer dan 50 landen

Sinds 2007 hebben wereldwijd duizenden grote en kleine profit, non-profit en overheidsorganisaties de HPO Insight™ toegepast. Organisaties zoals ABN AMRO Bank, Amanco Plastigama, Archway, Cofely GDF Suez, De Beers Marine, DSM, Grohe, GrandVision, HP, UAE – Institute of Public Administration, Iringa University College, Philips Lighting, PricewaterhouseCoopers Advisory, Schiphol Airport, Shui on Land, SVB, Swagelok, TATA Steel, Toshiba, Zambia – Ministry of Commerce Trade Industry.

8. Zekerheid dat prestaties verbeteren

In alle jaren dat de HPO Insight™ is toegepast blijkt dat als organisaties bij vervolgmetingen hogere scores op de 35 kenmerken behalen, dat ook financiële en strategische resultaten zijn verbeterd!

Evidence Based Management:

De volgende voordelen worden behaald: Betere houding: medewerkers hebben aandacht voor verbetering en voelen zich meer verantwoordelijk voor de producten, diensten en processen van de organisatie. De innovatiegraad stijgt en nieuwe producten en diensten komen sneller en succesvoller op de markt. Er is een gedeeld gevoel van doelgerichtheid en vernieuwde ‘spirit’. Betere samenwerking: werknemers werken meer en beter samen met collega´s van andere afdelingen en met leveranciers en klanten. Ze staan meer open voor ideeën en zien zichzelf als onderdeel van een waarde toevoegende keten. Betere organisatie: de organisatie heeft een unieke strategie ten opzichte van concurrenten en werkt meer gefocust en gedisciplineerd. Er worden minder projecten aangenomen, maar die worden wel perfect afgerond, binnen budget en op tijd. De organisatie maakt minder fouten. Het gevolg: een sterke reputatie op het vlak van kwaliteit. Betere financiële resultaten: de productiviteit stijgt doordat hetzelfde aantal medewerkers meer doet, met meer succes. De winst stijgt, het marktaandeel neemt toe en de organisatie is financieel stabieler. Competitief voordeel: organisaties met de hoogste gemiddelde HPO-score behalen ook de beste resultaten.

High Performance Organisaties in de non-profit en overheidssector blijken meer essentiële dingen te kunnen doen met dezelfde financiële middelen.

9. Zelfstandig, snel en specifiek in te richten op uw eigen team, afdeling of organisatie

De HPO Insight™ is volledig geautomatiseerd en door uzelf snel, flexibel en veilig in te richten. Op het moment dat u het beste uit komt. U kunt twintig extra vragen toevoegen en daardoor de HPO Insight™ rapportage voor uw organisatie/afdeling uitbreiden. Bent u tevreden met de responsecijfers, dan kunt u direct de rapportage op het door u gewenste organisatieniveau inzien. Als uw organisatie bijvoorbeeld vijf afdelingen heeft dan kunt u een rapportage direct downloaden over de hele organisatie, maar ook over de onderliggende afdelingen.

10. Veilig, vertrouwd en draagvlak voor de uitkomsten

De online vragenlijst wordt uitgevoerd in een beveiligde omgeven (ISO gecertificeerd) en door een onafhankelijke partij automatisch verwerkt. Dit geeft de respondenten een veilig en vertrouwd gevoel om zijn/haar mening kenbaar te maken. Het invullen van de HPO Insight™ duurt daarnaast hooguit 10 minuten. De vragen zijn duidelijk geformuleerd en voor iedereen herkenbaar. Hierdoor is de respons doorgaans hoog en dat zorgt enerzijds voor (h)erkening van de aanwezige kwaliteiten in de organisatie en anderzijds zorgt het voor draagvlak voor uw verbeterpunten (Key Improvement Area’s).