Achtergrond HPO Insight: 35 kenmerken en 5 HPO-factoren

Uit het wereldwijde literatuuronderzoek naar excellent presteren blijkt dat iedereen (medewerkers, klanten, aandeelhouders, leveranciers, maatschappij, etc.) profiteert van organisaties die de weg inslaan naar een High Performance Organisatie. Voor profit organisaties geldt dat ze langdurig een hogere omzet en meer winst behalen dan vergelijkbare organisaties. HPO’s in de non-profit sector en overheid blijken meer HPO Insight 35 kenmerken - 5 HPO factorente kunnen doen met een hogere kwaliteit voor hetzelfde budget.

De vijf HPO-factoren en onderliggende 35 kenmerken vormen samen het HPO-raamwerk. Het HPO-raamwerk is een conceptuele, wetenschappelijk onderbouwde structuur die managers kunnen gebruiken bij de beslissing over wat zij moeten doen om de prestaties van hun organisatie(-onderdeel) op een duurzame manier te verbeteren. Het is een raamwerk dat door managers gebruikt kan worden om de specifieke aandachtspunten (KIA’s) in hun eigen organisatie(-onderdeel) op dat moment aan te pakken. De HPO Insight™ geeft de KIA’s die op dit moment voor uw organisatie(-onderdeel) actueel zijn.

1.1 Het HPO-onderzoek

In iedere sector zijn er organisaties die langdurig beter presteren dan vergelijkbare organisaties. Dat zijn organisaties die vooroplopen en waarbij iedereen direct zou willen werken. De essentiële vraag is: wat maakt dat deze organisaties langdurig beter presteren? Zijn dat hogere salarissen, nieuw ICT-systeem, reorganisaties of de extra sales inspanningen…

Lees hier het gehele artikel in PDF!